onsdag 28 oktober 2009

Leve Michael?

Skyldig?

Det är såklart svårt att egentligen ha några åsikter kring Michael Jacksons skuld alternativt oskuld vad gäller pedofilianklagelserna. Men vissa saker kan trots allt sägas om den mediala bilden av Michael Jackson och hur den har kunnat leda fram till en brottsstämpling av honom.

Michael Jackson sa att han tyckte om att umgås med barn eftersom han själv blev berövad sin barndom. Neverland - Jacksons privata nöjespark - var en storslagen, magnifik manifestation av detta.

Att en vuxen man vill umgås med barn anses oftast som något oerhört suspekt. Om den här personen, som Michael Jackson, dessutom är sexuellt ambivalent (kanske t o m bög?) stärks misstankarna: Här är någonting allvarligt fel! Sexuellt avvikande personer har ju alltid varit lovliga byten för människor som vill utse sexuella syndabockar. Bögar är sexuellt konstiga redan från början - klart de är pedofiler också!

Michael Jacksons okonventionella livstil kunde helt enkelt inte accepteras. Det krävdes en brottsrubricering, oavsett om brott förelåg eller inte.

Så man sa att han var pedofil. Det är enkel och rimlig förklaring, ja, det var väl rent av rätt väntat?

Kanske låg han faktiskt med barnen, det är en annan synvinkel. Men jag tycker att man har anledning att tvivla.

3 kommentarer:

fröken stistrup sa...

Jag hörde att svininfluensan kommer leda till jordens undergång. Ja, det stod i tidningarna. Då måste det vara sant!

Elin J sa...

Känns jävligt förmätet att så många förutsätter att män över 30 som umgås med barn som inte är deras egna är pedofiler. Kanske är blåögd, men kan det inte vara så att vissa människor bara är snälla?

Tänkvärd text, hursom.

Martin sa...

Michael skulle aldrig tvingat sig till sex eller varit manipulativ det är han i mina "öron" för mänsklig för.