lördag 4 oktober 2008

Dagens teologihistoriska populärkultur

Paulus sa:

"Om någon bland er menar sig vara vis, så blive han en dåre, för att han skall kunna bliva vis."

Ola Salo sa:

"It takes a fool to remain sane"

Och nu ska han spela Jesus på teatern. Ola Salo, alltså. Det är fint på så många sätt, tycker jag.

(Snygg är han också)

torsdag 2 oktober 2008

Inspiration: Alber Elbaz


En rätt gammal bild av Lanvin-designern Alber Elbaz från vår/sommar-visningen 2007. En underbar bild på alla vis. Materialbrytningen mellan kavaj och byxa, den stora flugan, den avslappnade looken - allt!

Och i min bok är hans glasögon fortfarande hype.


Kändisfest


Ikväll var jag och min mamma på kändisfest. Sissela Kyle hade premiär för sin nya show, "Dina dagar är räknade", och jag och mamma var bjudna. Flott värre.

Bland gästerna fanns Eva Röse. Denna underbara kvinna! Jag såg på henne och jag tänkte:

"Om jag någonsin blir trettio år och då har en fru som är bara hälften så vacker som Eva Röse, då kan jag dö med ett leende på läpparna".


tisdag 30 september 2008

Sökord: "1940 fashion", "Working class"

Träffar:

Se, hörni, hur lätt det kan vara att driva en relevant modeblogg!

För att citera Aftonbladets rubrikskrivare: "Peter-Niklas Stormare". Haha.


På aftonbladet.se står det att läsa att Peter Stormare visade snoppen i Globen igår. Han gjorde det, sa han, "för alla kvinnor som inte vet hur en naken man ser ut". Vad han exakt menade med det vet jag inte. Tänker han sig på fullaste allvar att det finns vuxna kvinnor i Sverige som ännu inte har sett en mans intima delar? Eller talar han i bilder och vill egentligen säga att hans kropp står som arketyp för alla mäns och har man inte sett den så kan man heller inte säga att man "vet hur en naken man ser ut".

Frågorna är många. Svaren, däremot, få.

Ett skott på kärlek


Kolla på "A shot at love" med Tila Tequila på MTV och fascineras över hur ett program som handlar om 10 tjejer och 10 killar som tävlar om a shot at love med en gammal porrstjärna kan innehålla så mycket sentimentalitet. Nu: Brandy kommer tillbaka efter att ha lämnat programmet ett kortare tag.

"It was a big step for me to come back but I needed to tell her that I love her... I'll always love her"

Till tonerna av One Republics "Apologize". Som om det inte var nog av det goda.

I'm just a pretty boy


Är det kameran som aldrig ljuger? Eller är det spegeln kanske. Hursomhelst får vi nöja oss med den här typen av gräsliga bilder, om det ska bli några dagens outfits som utlovat skål! Och det ska det ju. Nu är det här lördagens outfit. Men det får duga.

Byxor: Levi's 501
Kavaj: Gant, manchester
Skjorta: Gant, linne
Näsduk: Judiths, second hand
Mössa: H&M

Sund anorexi


Svensk modejournalistik i den breda kvällpressen är vanligtvis jävligt kass. Oftast består den av en blanding mellan ordvitsar ("spetsa till det i höst") och en Sofi Fahrman som upplyser om att "kavaj är schysst".

Eller så är den moraliserande. I ena ringen står Blondinbella och häver ur sig ogenomtänkta, liberala åsikter om vilken frihetskänsla det är att köpa en Louis Vuitton-väska för egna pengar, i andra står en övervintrad proggare som enträget hävdar modets demoraliserande kraft.

Eller så handlar den om vikt. Vi lever i en "sjuk värld", sägs det, och de kvinnliga modellerna tvingas in i "sjuka ideal". Förvisso. Men mode handlar inte om ätstörningar. Och ätstörningar handlar inte enbart om mode.

Häromdagen läste jag hursomhelst senaste numret av Sofis Mode, och kom över ett stycke som på ett mycket underhållande sett speglade den oreflekterat positiva svenska modejournalistikens syn på det här med vikt. Under rubriken "Sofis sunda" (lägg märke till ordet "SUNDA"), stod det att läsa:

"Vinäger. Innan supermodellen Cindy Crawford går ut och äter middag på restaurang brukar hon dricka några droppar för att dämpa aptiten."

Smaka på det. "Sofis Sunda." Fantastiskt!

Jag älskar mode.