fredag 16 maj 2008

Crocket and Jones

Här är bilden på mina skor från samma fotografering. De är som sagt från det fina engelska märket Crocket and Jones, ett anrikt märke som gör underbart fina skor. Dessa, ett par bruna i läder, är mina absoluta favoritskor. Lite dåligt putsade just för tillfället, men trots det oerhört läckra.

Vad tycker ni?

Trendspan iCity + dagens outfit

Igår blev jag fotograferad för en trendspaning som nya tidningen iCity gjorde på Söder. Smickrande och kul, naturligtvis! På frågan vad som inspirerar mig tog jag i från tårna och svarade (aningen pretentiöst): "Carl Larsson. Sekelskiftet och den naturliga färgskalan." Haha, kunde jag inte ha svarat "människor omkring mig" som alla andra? Nåja, jag antar väl att jag måste leva upp till min Ronnie Sandahl-image.

Jag har på mig:

Byxor: Acne Jeans
Skor: Crocket and Jones
Bälte: Flätat, second hand
Jacka: Second hand
Skjorta: Gant
Sjal: Souvenirbutik på Drottninggatan

torsdag 15 maj 2008

Inspiration: Uppknäppt


Det här är något som jag inte tror att många av mina vänner håller med mig om, men jag tycker verkligen att det är sjukt snyggt med uppknäppt skjorta. Visst, det kräver sin man, men ser inte Cat Stevens här ovan helt fantastisk ut? Till skillnad från vissa tycker jag absolut inte att man måste ha hår på bröstet för att kunna ha uppknäppt skjorta, snarare tvärtom, för mycket hår ser lätt vulgärt ut.

Dagens inspiration är alltså uppknäppt skjorta. Åtminstone tre knappar, om man inte vågar fler.

Cat sportar dessutom tre andra viktiga trender på bilden, utöver den uppknäppta skjortan, nämligen 1. Hatten 2. Armbandet (!) och 3. De runda/pilotformade glasögonen

onsdag 14 maj 2008

Bild till jobb

Jag har suttit framför min kamera med självutlösaren på och försökt ta en bra bild på mig själv att skicka till arbetsgivare. Mitt första mål är att vara snygg. Mitt andra är att se intressant ut. Mitt tredje mål är att utstråla arbetsvilja. Det har tagit sin lilla tid, haha. Nu ska jag iväg till Ringen och köpa en sladd till min kamera. Jag lägger upp den bästa bilden sen.

Vi hörs!

tisdag 13 maj 2008

Naturlighet

Jag har tidigare pratat om naturlighet vad gäller färg- och materialval. I sommar gäller det naturliga också som riktlinje vad gäller passformer. Det vill säga, passformen på kläderna ska följa den mänskliga anatomins linjer. De ska vara - naturliga. Främst gäller detta byxor, som ska vara lätt insvängda, som benen naturligt är, och sitta ovanför rumpan. Kanske ingen sensation att byxor inte ska hänga lågt, men likafullt ett viktigt påpekande.

Vad gäller överkroppen ska man hålla sig borta från det mesta som är tajt. En lös passform är det enda som känna hett. Förutom möjligtvis när det kommer till t-tröjor, där jag kan uppskatta en sekelskiftesdoftande silluette med tajt t-tröja och pösiga byxor.

Riktigt snygg bild från svenska Julian Red som någorlunda förklarar vad jag menar med tajt t-tröja och pösiga byxor

Ingen kamerasladd än

Jag och min vän Martin gick till Ringen igår för att köpa en sladd till min digitalkamera. Problemet var att när vi kom dit hade jag glömt både pengar och kameran. Så det blev ingen sladd för mig.

Därför får bloggens stora uppvaknande vänta.

Man frågar sig gärna: Började jag modeblogga eftersom jag är en idiot, eller blev jag en idiot eftersom jag började modeblogga?

Så många frågor, så få svar...