onsdag 21 maj 2008

Två trender

Det är en ganska stark 90-talsrevival going on och om det är något man ska plocka upp ur den trenden är det ett smalt läderarmband. Min vän Martin gjorde mig uppmärksam på den accessoaren för någon månad sedan, och sedan dess har jag velat ha ett eget. Jag gillar hur det är en liten flört med surfkulturen, det känns lite kittlande att blanda in en så tacka kultur med välklädd fashiön.


En samling snygga armband, här burna av Hjortsberg-bekanta Roland Kretschzmar (snygg fluga, dessutom!)

Vouge sa i sitt senaste nummer av Homme International en gång för alla hejdå till den vita strumpan, "...and good riddance". Senaste numret av Bon, däremot, innehöll ett modejobb på temat Amerikansk preppy, och den viktigaste detaljen att plocka upp ur det jobbet är just de vita strumporna.

Kulturskribenten Björn af Kleen propsade för de vita, lite för stora, strumporna redan i vintras (då burna av ingen mindre än John F Kennedy) på Stureplan.se:s Herrbloggen och nu börjar de synas på människor i Stockholm. Jag är väldigt positivt inställd, de känns som ett smartare och fräshare alternativ till de färgglada strumpor alla springer omkring i (trots att de fortfarande är rätt snyggt, också).

Samma bild som Björn af Kleen diskuterade kring