tisdag 29 april 2008

Naturen

Naturen. En lite grå, men vacker, dag.

Naturen är min största inspiration i vår och sommar. Jag vill bara klä mig i naturliga färger, gärna rikligt kombinerade med varandra. En outfit får gärna bestå av jättemånga färger. Rosa, grönt, gult, ljusblått, lila,, cerise, alla vårens färger, vackert naturliga och mjuka.

En stor anledning till varför man vill klä sig naturligt på våren och sommaren är eftersom naturen helt enkelt är som vackrast då. Det är lätt att finna inspiration. Pastellfärger och en allmänt new rave-inspirerad look fungerar hyfsat på vintern, men är helt värdelöst på våren.

På damsidan syns den tydligast naturinspirerande trenden i blommönstren, som nästan redan har blivit lite uttjatade. På herrsidan finns ingen lika tydlig natur-trend, annat än i färgskalor och materialval.

För mig är den svenska naturen mest inspirerande och intressant. Jag gillar den svenska naturens lite dova färgschema, helst den fria naturen, men också anlagda parker är vackra.

Jag är dessutom för riktig natur i klädseln. Rosor, helst rosa, och blomsterkransar kommer att vara jättefint i sommar. Till det linnebyxor, linneskjortor, linnekavajer, linnesjalar, tygskor eller seglarskor och Persol-glasögon (som jag just har budat in ett par på ebay, yes!).

Och en picknick i skärgården. Rosévin och brödkrutonger. Herregud vilken underbar sommar!