fredag 25 april 2008

Två snygga bågar



De här två modellerna, från Ray Ban respektive Persol, är sommarens snyggaste. Jag har ett par Wayfarers, men är tveksam till dem. Mest är jag sugen på Persols modell, även om jag är rädd att jag kommer se dum ut i dem. Vad säger ni? Ska jag? Ska jag?

onsdag 23 april 2008

Det snygga paret


Jag älskar den här bilden av Bob Dylan och hans dåvarande flickvän Suze Rotolo. En snygg parter, cigg och vinter kan vara de snyggaste accessoarerna som finns. Helt fantastiskt!

tisdag 22 april 2008

Dr John

Jag har i dagarna letat efter en bra bild på honom, utan att lyckas. Så jag lägger upp den här videon från The Last Waltz, där han spelar sin kanske mest kända sång, "Such a night". Jag tycker att han ser ganska fantastisk ut. Ibland krävs det lite galenskap. Som The Ark sa. Och det är ju helt klart en stilförhöjare att vara en hävert på piano.

Such a night!

söndag 20 april 2008

Sartre

Existensialisten Sartre visar här på pricken hur jag vill att Kristofer Lundström ska se ut. Lägg märke till hur väl alla delar av hans outfit skulle fungera idag på, säg, Ljungrens i Stockholm, en kall vinterkväll.

Kristofer Lundström

Kristofer Lundström är en av SVT:s bästa programledare. Med sin intellektuella framtoning, som är precis lagom manierad, håller han ihop kulturprogrammet Kobra på ett strålande sett. Snygg är han också, i sitt gråa hår och slarvigt välansade skägg.

Eftersom det här är en modeblogg är det just Lundströms utseende jag tänkte prata om. Han är som sagt rätt läcker, men vad jag saknar är en större fingertopskänsla i hans klädsel. Hans klädsel är framförallt för sportig, ett utseende som går stick i stäv med hans TV-personlighet. Den look han istället borde odla är en akademisk och klassiskt intellektuell. En väldigt enkel look att lyckas med, faktiskt, om man som Lundström utstrålar just detta.

Färgmässigt går det här utseendet till stor del i svart. Polotröjor, kavajer, skjortor, sjalar, allt i mörkare nyanser. På vintern bärs klassiska herrplagg som duffel och boots, på våren gärna en trenchcoat. Manchesterbyxor är viktiga, så också manchesterkavajer.

Vissa excentriska accossearer kan läggas till övriga kläder, som färglada halsdukar och större glasögon.

Lundström är till sin TV-personlighet relativt elitistisk, men visar tyvärr inte det genom sina klädval. Det är synd, eftersom kläder säger väldigt mycket om vem du är och vem du vill vara. Den historia Lundströms kläder idag berättar om honom passar inte hans peronlighet.

Kultur-Kristofer i sportjacka