lördag 11 oktober 2008

Gud och jag


Imorgon 11.00 ska jag på Gudstjänst i Maria Magdalena Kyrka. Det ska bli mycket spännande. Spännande, och förhoppningsvis också rätt rogivande. Jag är dock osäker på var tonvikten i den svensk/lutheranska predikan ligger. Vi kan väl med rätt stor säkerhet sluta oss kring att budskapet kommer att vara frälsningsinriktat, kanske med en viss övervikt på Guds uppenbarelse i Jesus.

Förhoppningsvis: Hur ska vi förhålla oss till vardagen ur en predestinerad trosgrund?

Hoppas på lite sång också, det vore fint.

torsdag 9 oktober 2008

Manlighet i kvadrat


Sitter uppe och kollar cagefighting, en mycket fascinerande sport. Det finns något närmast vackert över den extrema råhet som utspelas i burarna. Jag kollar på de unga männens ansiktsuttryck när de i tredje rond ligger ner i varandras bensaxar och förtvivlat söker slå motståndaren i huvudet. Deras ögon utstrålar sorg och uppgivenhet.

Nu kliver Anderson Silva upp i ringen. Han är ökänd för en högerhand som kan knocka även den starkaste råmannen medvetslös med bara ett slag.

Jag är full av förväntan.

Edit: Även denna gång slår Anderson sin motståndare medvetslös. "Beautiful work", kommenterar speakern.

My mama gon' like this

Louis Vuitton fortsätter på sin inslagna bana med gamla hunkar i kampanjerna. Förra gången var det Kieth Richards som frontade, nu är det alltså gamle Bond-favoriten Sean Connery.

Bilden är mycket bra, tycker jag, kanske inte fullt lika bra som förra med Kieth som hade en alldeles speciell glow, men Sean Connery är snygg i hatt. Det känns dessutom kul att se en person som brukade smiska tjejer på vita duken, posa med en Louis Vuitton-väska.

Men det kanske är så det går med våra stackars övervintrade mänsmän när feminismens vintar blåser allt starkare: de sätter sig på en strand med en bögväska och längtar tillbaka till tiden då män var män och kvinnor var kvinnor.

onsdag 8 oktober 2008

Vår tids två största pretton definierade på 269 tecken

Att Hitler störtades tycker Noel Gallagher var en viktig historisk händelse

Läser vidare i nya Café. Andres Lokko har intervjuat Noel Gallagher, som uppenbarligen har en hel del åsikter om både det ena och det andra. Bland annat slår han fast följande:

- Jag kollade på Live8-galan på tv när Chris Martin gick upp på scenen och proklamerade att den här konserten var det största och viktigaste som någonsin har hänt och jag bara ställde mig, tog tag i tv:n med båda händerna och skrek: Va? Det här? Coldplay? och inte befriandet av Europa från nazismen under andra världskriget?

Är det inte anmärkningsvärt hur Noel Gallagher här på detta strålande sätt lyckas definiera både sig själv och Chris Martin med en sådan knivskarp precition?

Det är så att man får svindel, rent ut sagt.

Och än en gång, bara 55 kronor plus moms.

tisdag 7 oktober 2008

Japan löves Sweden


Ja, nej, ja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om de plagg som jag har sett från Comme des Garçons sammarbete med H&M. Lite tråkiga, tycker jag nog. Tråkiga och inte speciellt intressanta. Inför kollektionen hoppades på jag ett spännande möte mellan det japanska märkets galenskap och H&M:s försiktiga baskläder. Resultatet är alltför försiktigt.

Kavajen ovan är det bästa plagget. Snygg, 40-tal, modern. Bilden avslöjar dock inte jättemycket hur den kommer att se ut på, och det är rätt avgörande. Prislappen? Kring tusen kronor.

måndag 6 oktober 2008

Angående förra inlägget

Det här är Sigmund Freud, om ni undrar. Han var också inne på det undermedvetna.

Fråga: Om du nu tycker att Café bara innehåller massa blaj, varför köper du då den?

Svar: Jag är helt och hållet en slav under marknadsföringen snygg-tjej-på-omslaget, denna gång Elin Kling i väldigt små jeansshorts. Undermedvetet tänker jag att Elin Kling vill ligga med mig om jag köper tidningen.

Migrän - nejtack!

Är din huvudvärk migrän? Nej, svarar Elin Kling och se var hon är idag!

Läser nya Café, där jag bland annat får veta att chinos såväl som jeans funkar bra till kavaj, samt att det går lika bra att rulla upp byxor till låga skor som till höga.

Halleluja! Jag som undrat.

Läser också en längre intervju med Elin Kling, där hon berättar hemligheten bakom sin framgång:

"Jag är ingen sådan där menstjej, som har mens och migrän."

Tänk, så mycket samlad visdom man kan få för endast 55 kronor inklusive moms!