onsdag 9 juli 2008

På Carin Wester-visningen


Det här hade jag på mig på modeveckans sista dag. En fin outfit, tycker jag själv. På bilden är också mina två fina vänner Elektra och Sanna. Vad de har på sig vet jag inte exakt, men jag skulle gissa att Sanna har utelutande Whyred-kläder.

Byxor: Acne, linne
Tröja: Gant
Kavaj (under armen): Massimo Dutti, linne
Loafers: Tod's
Solglasögon: Persol

Modeveckan


Modeveckans visningar var inte speciellt imponerande. Av de jag såg - Nikolaj d’Étoiles, Minimarket, Carin Wester och The Local Firm - var det Nikolaj och Wester som stack ut mest, båda med förfånande tilltal som skillde sig från övriga visningar under veckan.

Nikolaj stack ut med sin Riviera-osande kollektion, med fina Africa-inslag på bälten och smycken; Wester med sin oväntade 70-talsflört på herrsidan.

I övrigt var det mesta, som bilden ovan illustrerar, lite suddigt. Ingenting fastnade - varken på kameran eller på min hjärna (om fyndigheten ursäktas).

En annan detalj som jag uppskattade mycket var de rep som hade knytits kring modellernas midjor på Nikolaj-visningen. Ett vågat drag som kändes uppfriskande queer, i en annars väldigt heterosexuell kollektion.